Voor wie ben je aan het werk?

Laatst had ik een dag waarin ik meerdere mensen sprak die iets anders wilden gaan doen qua werk. Super spannend natuurlijk en ik was erg benieuwd naar de stappen die ze zouden gaan zetten.
Het grootste dilemma waar ze tegenaan liepen, was het afscheid nemen van de collega’s of het überhaupt vertellen aan de werkgever. ‘Het voelt alsof ik ze in de steek laat’ ‘Zonder mij valt het bedrijf om’, waren de opmerkingen die ze maakten.

Ik snap heel goed wat ze ermee bedoelen. Natuurlijk is het rot voor je collega’s en voor de baas. Vooral als iedereen erg afhankelijk is van jou en het werk dat je doet.
Maar is dat een reden om te blijven? Is dat een reden om maar geen afscheid te nemen, geen stappen te zetten om te groeien en niet op zoek te gaan naar jouw droombaan?

Het klinkt heel lullig, maar je kent de uitspraak: ‘voor jou, 10 anderen’. Natuurlijk laat je een leegte achter, maar ook die leegte zal weer worden opgevuld. Natuurlijk gaan ze je missen, maar je gaat niet emigreren of erger. Dus contact houden kan altijd.

Dus zoals mijn business coach altijd zegt: Luier aan en gaan! En hopelijk kan je het gesprek afsluiten met de hashtag: #Ididntdie.

Wil je weten hoe ik mijn baan heb opgezegd, met trillende handjes en knikkende knieën, stuur me dan een berichtje. Dan vertel ik jou mijn avontuur en daarnaast nog wat tips hoe jij het kan gaan aanpakken.

terug