‘Goh, wat gaat de tijd toch langzaam voorbij.’
En het is pas dinsdag, ik moest de hele week nog. Elke minuut kroop voorbij en kostte me bakken met energie. Als ik ’s avonds thuis kwam, had ik gewoon geen fut meer om ook maar iets te doen, behalve dan Netflixen met een dekentje op de bank.

mijn verhaal

hoe het was

Ik had een goed betaalde baan, twee lieve kinderen en een lieve man. Maar mijn leven was een grote sleur. Ik was 32 en had toch wel wat meer van mijn leven verwacht. In ieder geval dat ik vol energie en passie midden in het leven zou staan. Maar ja, wat was nu mijn passie? Waar gingen mijn ogen nu echt van stralen? Waar kreeg ik nou kriebels van in mijn buik?

Ik besloot toch de stap te wagen en naar mijn hart te gaan luisteren, in plaats van mijn hoofd vol negatieve stemmetjes zoals, zou je dat wel doen? Wat zal men daarvan denken? Wie zit er nou te wachten op jou? Ik heb met veel moeite de stemmetjes op ‘mute’ gezet en ben op onderzoek gegaan. Met behulp van een coach heb ik grote stappen gemaakt op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

hoe het nu is

Ik voel me als herboren. Ik heb nu een duidelijk doel voor ogen. Het vinden van je passie en daar actie op ondernemen, dat gevoel moet ik delen want dat gun ik iedereen. Dus sindsdien verveel ik iedereen die ik tegenkom bij de bakker, op het schoolplein of in mijn coachpraktijk, met mijn verhaal en geef ik ongevraagd tips voor inspirerende boeken. Want als je persoonlijke stappen zet, dan kun je het in mijn ogen maar beter goed doen en daarom heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt.
Sindsdien heb ik weer energie voor tien, stap (bijna) fluitend uit bed en dat is heel wat van een ochtendfeeks zoals ik.
Door stappen te zetten die ik normaal niet zou nemen, het uitzoeken wat mijn talenten waren en waar ik nu écht goed in was, kwam ik erachter dat ik stiekem wel een leuker mens ben geworden. Zelfs de mensen om mij heen vinden me een veel leukere, liefdevollere moeder, partner en vriendin!

ik ben lieneke,

een westerling in het oosten van het land. Hierdoor ben ik eigenwijs, overtuigd van mijn eigen mening, vastbesloten en doortastend. Ik durf kritisch te zijn en denk in oplossingen. Ik doe alles op gevoel en zeg wat ik denk.

Daardoor kan ik confronterend zijn maar altijd vanuit mijn hart. Als iets goed voelt, dan heb ik het al gedaan voordat ik erover nagedacht heb. Met mijn humoristisch inlevingsvermogen zorg ik ervoor dat ik iemand met een lach een spiegel voor kan houden. Ik ben een bewustmaker en een aanjager, ik zet mensen echt aan het werk en accepteer geen smoesjes.

mijn visie

Mijn visie is dat het leven te kort is om dingen te doen die je niet leuk vindt. Waarom zou je je elke dag naar het werk slepen, terwijl je diep in je hart weet dat je meer in je mars hebt?

Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen kan werken met zijn of haar talenten, dat de wereld er dan een stuk rooskleuriger uit zou zien.

Zoals Mahatma Gandhi ooit zei: ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’

‘Ik praat tegen onze hond en ben ervan overtuigd dat ze me begrijpt. Onze kinderen hebben dit van mij overgenomen, dus ik denk dat de hond wel eens toe is aan vakantie.’

en als je me verder zou kennen zou je weten dat…

Ik hou van cappuccino, maar vind stiekem
filtermaling koffie het lekkerste.

Als ik ergens enthousiast over ben, zie en hoor je dit aan me. Ik straal en begin zelfs sneller en hoger te praten.

Ik praat snel door de plaatjes die zich in mijn hoofd vormen. Daarnaast ben ik gek op metaforen.

Ik hou van voorbeelden. Dat is ook de meest voorkomende zin in mijn leven; heb je hier een voorbeeld van?

Ik hou nog steeds van Netflixen met een dekentje op de bank, maar niet meer elke dag van de week.