Liever vlekken in je nek dan roest in je hoofd.

Ik moest zo hard lachen toen ik bovenstaande opmerking hoorde van een van mijn NLP-studiegenootjes. Lachen om de uitspraak maar niet om wat deze eigenlijk betekent. Want het is precies zoals het is. Als je niks doet wat je spannend vindt, of buiten je comfortzone zit, dus waar je vlekken van in je nek krijgt, zul je merken dat jouw hoofd begint te roesten.

Het is een gekke metafoor, maar zo is het wel. Als je altijd maar in je comfortzone blijft, nooit een stapje daarbuiten gaat zetten en altijd maar de veilige weg neemt, zul je nooit vooruit komen.
Eerlijk is eerlijk, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoeveel mensen ken je wel niet die niet helemaal tevreden zijn met hun baan, maar uit angst voor het onbekende, maar gewoon blijven zitten waar ze zitten? Dus weer jaren voorbij laten gaan en stiekem niet alles uit het leven halen wat erin zit?

Ik ken het, ik was zo. Ja, ik was wel bezig met persoonlijke ontwikkeling (dacht ik) maar dat was altijd gericht op de financiële dienstverlening. Mijn cirkeltje was daarom ook super klein. Op het moment dat ik in die bubbel zat, voelde dat niet zo, maar toen ik eenmaal een stapje er buiten zette, wist ik niet wat me overkwam!
Maar de drempel om die stap te zetten is mega hoog. Vooral als het iets is waarmee je wat meer naar jezelf moet kijken. Dingen moet gaan aankijken die je eigenlijk verborgen wilt houden. Voor jezelf maar ook voor de ander. Maar ik kan je uit ervaring vertellen, als je eenmaal die stap hebt gezet, zijn alle stappen daarna, een makkie.

Twijfel je of je op de goede weg zit, wil je een keer een spiegel voorgehouden krijgen? Ben je niet bang voor verandering? Stuur je me dan een berichtje, ik ga graag met je in gesprek.

terug